Proizvodi

close
sort proizvodi
news

Makeup & lifestyle intervju sa Dijanom Golubović

Autor:
Kao profesionalna šminkerka i fotografkinja odlučila je da udruži dva talenta, dok svoje znanje i dugogodišnje iskustvo prenosi izvanrednim pisanjem blogova i recenzija. Naša sagovornica je Dijana Golubović (Instagram: digolubovic ).Ukoliko vas zanima nešto više o njenom karijernom putu, strastveni ste ljubitelj šminke, ili prosto želite da saznate neki novi makeup trik, pažljivo ispratite njene reči u nastavku teksta.

 

Za početak želimo da čujemo - kako si?

Aktivno i dobro, neka tako i ostane. 

 

Kada je počela tvoja makeup avantura?

U januaru će biti 10 godina kako sam u beauty sferi. Prvih par godina sam pisala blog i recenzirala na stotine proizvoda, a posle 5 godina sam krenula da šminkam. Tiho i spontano.

Nakon prve mlade koju sam šminkala, shvatila sam koliko je veliko da vi kao šminker budete deo nečijeg tako važnog dana. Jer to nije samo šminka, to je iskustvo. Taj osećaj me nosi i danas.

 

U čemu pronalaziš inspiraciju za kreiranje makeup lookova svojih klijenata?

Najviše u njihovom karakteru i pojavi. Neverovatno koliko pokret, pogled ili način govora govori o tome kako klijent vidi sebe. Kada žena kaže: „Želim da budem elegantna i svedena“ ili: „Hoću da me svi primete u prostoriji“ – to ima svoje značenje. Onda to prilagođavam garderobi i osećaju koji vidim da nju vodi. Na kraju se to računa – da li sam pogodila to što je ona zamilila.

 

Da li ti je lakše da šminkaš sebe ili druge?

Tehnički sebe, suštinski druge. Svaki proizvod koji kupim obavezno isprobam na sebi pa mogu i žmureći. Međutim, imati 3D platno ispred sebe zapravo otvara mnogo više mogućnosti i slobode pokreta jer možete da se „odaljite“ i pogledate sliku iz više uglova. To je dragoceno.

 

Šta te je inspirisalo na pokretanje svog website-a - http://www.digolubovic.com/ ?

Potreba da delim. Da delim informacije, da delim dobre preporuke i sve ono što mislim da je vredno pažnje. Počela sam kao lifestyle i zvala sam se „Sasvim obična devojka“ – jer suštinski to i jesam. Kasnije sam uvidela koliko sagovornika imam na beauty teme i želela sam u tome da specijalizujem priču. Istina, to radim i danas, samo više kroz Instagram, jer su se svi „preselili tamo“.

 

Pored šminkanja, fotografija je još jedna sfera tvog rada - kako si se odlučila na taj korak?

Interesantno je - fotografija moja prva ljubav koju je šminka dopunila. Estetika je zajednički sadržalac.

Oduvek imam potrebu da stvari gledam, analiziram i da ih beležim. Verujte mi, svaki put kada uzmem fotoaparat vreme stane, a ja bih svaki put „samo da ponovim još jednom“. Iako je era Photoshopa, mnogoverujem da ono što vidim očima, mogu da zabeležim aparatom, tako da bude pravo i realno. Zato su mi ta dva zanimanja neodvojiva i prelepa.

 

Koje su najčešće makeup greške koje primećuješ na drugima?

Ako zanemarim političku korektnost kako je ovo umetnost i kako grešaka nema, najviše se susrećem dve stvari:

  1. Previše proizvoda – ovo je bila i moja greška. Manje pudera, manje konsilera, manje svega količinski daće mnogo bolji efekat.
  2. Mnogo crne senke tamo gde joj nije mesto. Mnogo je bolje koristiti tamnobraon i dobiti efekat dubine, nego staviti crnu i „ugasiti“ osobu i dodati joj godine koje možda i nema.

 

Podeli sa nama jedan trik do savršenog “no makeup” makeup looka?

Moja omiljena tema.

Natapkajte mrvicu konsilera preko celog kapka, utapkajte bež senkom i uvijte trepavice. Oko kaže: „Dobro jutro“, a vi ste za 2 minuta rešili neprospavanu noć. Posebno korisno ako imate popucale kapilare, jer se onda oni ne vide, a koža izgleda divno. I bonus savet – sve ovo uradite prstima, brže je.

 

Trend u 2022 koji ti je posebno privukao pažnju?

Imam dve stvari.

Koža koja sija, konačno. Mešanje highlightera sa puderom da bi se dobilo na svežini. Šminkerima ovo nije novost, ali prosečnim korisnicima šminke postaje svakodnevnica.

Druga je rumenilo, pozicioniranje visoko da bi se dobio lift. To svima dobro stoji.

 

 

Radila si na raznim projektima. Koji bi izdvojila i zbog čega?

Bez sumnje - revija Vesne Kracanovićna ovogodišnjem Belgrade Fashion Weeku i look sa specifično sečenim trepavicama.

Bilo je jako teško i zabavno seći trepavice tako da se uklapaju u anatomiju oka svakog modela, a da one na kraju sve izgledaju isto. Za ovu priliku, ceo tim koristio je model Blink, jer su idealne za krojenje i kreiranje looka. Zanimljivo je da sam na letnjem BFW radila tu reviju, a i sada, u zimskoj otvarajućoj večeri ponovila taj look. Fantastično iskustvo i jako precizan rad.

 

 

Koje Lines Lashes & Accessories proizvode bi rado preporučila?

Lista je dugačka jer gađate u metu na više nivoa, ali top 6 bi bio:

Trepavice 

  • Ana – svima stoje i lako ćete raditi sa njima.
  • Iconic – ko uživa u cat eye lookovima
  • Blink – imate spuštene kapke? BLINK – nemate spuštene kapke.

 

Četkice

  • TOP – niste probali mekšu četku za setovanje ispod oka.
  • Wow – bronzer, rumenilo, finishing touch.
  • L4 – kad želite da detaljno osenčite pregib, ovaj oblik je savršen.

 

Ukucajte kljucnu rec i pretrazite vesti

Newsletter

Saznajte prvi i ostvarite popust.

Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • TEST keyboard_arrow_right
  • productThumbnailsHolder

    TEST
  • prod check
    check
  • TEST
    RSD RSD